20:november Tack för i år

Har plockat upp båtarna de ska ju bli kallare, och isen lägger sej fort vid båtplatsen. Väl mött till våren. 

17:november

En fin rapport från Felix nu ikväll, 5 gubbar ute hade 21 gäddor i båtarna och en sutare på 1,5 kg ??? Många gäddor runt 2-3 kg, 3 st på 6 kg med en topp på 6,4 som togs av Lukas.

4:e november

En riktigt fin gädda rapporterades in av Adam igår, 9,8 kg! 
 

8:e sept.

Rapport från i onsdags Robin Wiklund och Johan Karlsson tog en heldag på sjön, lågt vattenstånd och mycke växtlighet. 13st gäddor och 2 borrar i båten, tyvärr inget stort. Efter denna torrsommar har vi de sämsta vattendjupet jag har sett under min tid, 60- 70 cm i hela sjön som djupast.

 

23: juni

Anton ger sej inte, är ute idag igen. Han lämnade rapport från den 21 juni då han var ute i regnet. 18-20 borrar 5-6 gäddor och 3 st asp, men tyvärr inga större av någon sort. Ser ut som de måste regna för att dom ska vakna.

 

21:e juni

Har varit ganska dåligt fiske i sjön, i maj blev de för varmt och nu efter regn och blåst har de blivit grumligt. Ändå var Anton ute på ett kvällsfiske igår, de hade varit trögt fram tills regnet kom då blev de lite liv i sjön igen. 8 st upp i båten men tyvärr var dom flesta cyckelpumpar, hade även några borrar i båten.

21:e maj

Äntligen lite liv utifrån sjön igen. Jonathan Nilsson rapporterade 9 st i båten och en hel del tappade, inga jättar. Men dom högg regält idag. De har väl varit för fint och varmt nu ett tag.

 

10:e maj

Bra med rapporter från dagens fiske. 4. 5. 9. i båtarna men bäst för Nicklas med den största idag på 4,5 kg och 12 st uppe. Två båtar ute ikväll, Urban och David hoppas på rapport på kvällsfisket.

 

6:e maj

Fick en rapport från 1 maj på en riktig fuling till gädda från Nicklas. Det är nog bland de fulaste ja sett från sjön, tror de kan vara en korsning mellan krokodil och orm? Vägde 7,5 kg och 1,15 lång. Men dom hade ett skapligt fiske för övrigt med 14 st uppe i båten.

 

1:a maj

Jonatan från tidaholm har varit ute och gjort sjön osäker  för dom större gäddorna igen. Trots uselt vatten hade dom 12 st uppe och han lyckades lura en fin igen på 6,37 kg och 107 cm lång. På nåt vis lyckas han hitta dom större.

30:april

Ett par rapporter från sjön idag. Markus med broder Andreas fick ett bra fiske mängdmässigt 25 st i båten, rekord i vår vad jag hört. Jag fick 14 sa Markus med ett skratt. Men inga stora att skryta med. Sämre gick de i Felix båt som hade 4 st uppe, smått där åxå. Markus hade kontakt med en av dom andra båtarna som hade haft en 7,5 kg uppe men där har ja ingen rapport. Det är grumligt vatten nu efter blåsten, inte roligt för dom som ska ut i morron.

 

29:april

Rapport från Johan idag, dom hade haft 15 st uppe  men tyvärr inget stort. Den största runt 3 kg.

28:april

Ett förtydligande om fisket nere i söder, det är inget fiskeförbud där men för att slippa påringningar från fågelskådare ville jag hålla hyrbåtarna därifrån. Men de blev ju fel mot dom som har egna båtar och åker ut. En till fiskerapport från fredagen, de var Fredrik som haft sju stycken uppe  och fyra tappade 

27: april

Fick en rapport från igår nu från Jonatan, Tidaholmare, Hade lurat upp en jättefin gädda på 9,51 kg 110 cm lång. Men de var trögfiskat, bara en liten till i båten. Nu tror ja att dom större kan vara på gång, förhoppningsvis. 

27: april

Hej alla fiskare! Inget fiske borta i södra ändan av sjön ( allra längst nere åt vänster från båtplatsen sett) Fågelskydd. Fortfarande dåligt fiske, inga rapporter.

22: april

Fin dag på sjön men ett par rapporter om odugligt fiske. Bara ett par rumpar uppe.

21:april

En avbokning idag så ja åkte ut och provade några timmar sen eftermidda. Fem stycken i båten, men inget att skryta om. Hadde kontakt med en av dom andra båtarna som haft sju stycken uppe när ja åkte hem. Men inget stort där heller.

släpper kort och båtar lörd. 21 april 2018

 

13:e november. Slut för i år tack för i år.

Har tagit upp båtarna och drar in fiskekorten till helgen. Vintertid får ju bara fiskerättsägarna fiska.

14:e oktober 2017

Johan Brehmer tog 8 gäddor på lördagen, Peter tog störst på 3 kg. Söndagens tur resulterade i denna asp för mig på 3,9 kg.
 

 

14: okt

Blåsig sjö och uselt vatten men ändå ett par rapporter. Erik hadde bara en tre kg i båten men tappade några. Gick lite bättre för Tomas och Johan Erdhage, Tomas landade en på 5,15 kg 90cm och en på 2,98 kg. Johan fick nöja sej med en på 2 kg. De fattades en båt för mej idag, antingen har någon glömt att boka, eller så har jag missat. Men stökigt blir de.

8: okt

Ett par rapporter från en blåsig och kall sjö. Joe Sedjann hadde ett hyggligt fiske på lördan, många blyga som bara följe efter och naffsade. Men ändå 3 st. över tre kg. Den största på omkring sex kg som fångades av lillaTawin. Grattis och bra jobbat.

 

Niclas som var ute i blåsten i dag och frös, hadde ett ok. fiske med några småttingar i båten pluss ett par skapliga på 84 och 85 cm. Frös så jäkligt så han varken vägde eller tog kort.

1:okt 

En riktigt trevlig rapport idag från Markus Holmefällt och Robbin. Ett femtontal i båten trots en hel del tappade. Tre stycken över fem kilo men tappade den största när hon skulle upp i båten, uppskattad till mellan sju och åtta kilo. Lite surt för Markus var att Robbin tog alla stora. En annan lite rolig episod som ja fick höra var när tre grabbar var ute och hadde ett skapligt fiske. Fick ett gäng som han sa men sen högg en krokodil som dom krokade av utanför båten, för ingen av dom vågade lyfta in henne i båten !!!

 

26:sept

Var ute tre timmar i eftermidda, hadde ett skapligt fiske. Landade åtta st, men ingen att skryta om. Den största 3 kg resten cyckelpumpar. Däremot fick ja ett kort från i söndags från Niclas Dyrefalk som hadde landat en fining. 8,75 kg och 105 cm lång. ( De va nåt att skryta om)

25:sept

De har varit trögfiskat i sjön, trots att de kommit friskt vatten. Vattenståndet 25 cm högre än i sommras. Andreas Gustavsson rapporterade 8 st i båten och 3-4 tappade på lördan men trögare på söndagen då de bara blev ett par uppe. Anton har åxå varit ute ett par dagar, fått några stycken men  trögt. Inga med någon storlek att skryta om.

Skrev ju i morse att de va trögt men Ludwig Dagman och Lukas Fredriksson var ute i efm. fyra timmar och då hadde dom lite större vaknat. En på 4,5 kg 92 cm en på 5,5kg 93 cm och en rump på 2 kg. Dom hadde även några stora efter som ploga och nafsade, men var lite för blyga. Ett par nöjda gubbar vid hemfärd.

18:aug

Rapport från Robin som hade ett skapligt fiske idag. Fem gäddor och sju borrar, tyvärr inget stort.

8:aug

Äntligen ett par rapporter från sjön. De har ju regnat lite utmed tidaån så vi har fått lite friskt vatten till sjön, kan ha gjort att fisken vaknar. Rickard rapportera ett tiotal gäddor och ett gäng borrar. ( Bild ligger på sjön Östens FB ) Robin Wiklund hade åxå ett tiotal som dom haft uppe, tappade en skaplig som gick in bland näckrosorna för honom, så var de kört. Fin kväll, vindstilla och massvis med fågel.

28:maj

 Lite mer rapporter från igår. Jonatan hade två i båten och några tappade men inget att skryta om. Robin Wiklund hade ett bra fiske på förmiddan med sju st. uppe och ganska många tappade, men sjön dog fram på dan när vinden ökade och de blev varmt som tusan.Lillasyster har FEL MÅTT. Haha

28:e maj

Åja Storebror (Susanne skriver) Inte så dåligt väl, den 27:e maj så meddelar Ida och Niklas att det är svårfiskat men Ida fick en liten snipa och Niklas fick en gädda på 5,63 kg och 93 cm lång! Och med mina mått mätt så är väl DET helt ok! Skitfiske på dig <3 storebror !
 
 
 

 

27: maj

Nu är de jättedåligt fiske i sjön, fisken har nog fått värmeslag. Båtar ute som inte fått en fisk på en hel dag och de är otroligt lågt vattenstånd.

 

19: maj

Efter några dagar med dåligt fiske så fick ja några hyggliga rapporter idag. Robert med kompis hade 7 i båten och en borre, Jonatan o Kim rapportera ett femtontal uppe,många tappade och några borrar. Dom största mellan två och tre kg.

 

15: maj

Har nog varit dåligt fiske över lag i helgen. Båtar ute men bara rapport från Andreas G som var ute både lördag och söndag, han brukar ju kunna dra bra med gädda. Bara två på lördan 5,4 som störst och fem st småttingar på sönda. Men idag när Anton Frej var ute hade dom vaknat. 15 st i båten men tyvärr inga stora, fiskade inte uppe i norr utan rodde runt halva sjön.

 

12:e maj

Ett par rapporter från sjön, en bra och en dålig. Jonatan som fiskade uppe i norr hade ett riktigt dåligt fiske med ett par stycken i båten. Bättre var de i Martins båt mera söder ut, 13st i båten 4 mellan 3,5 och 3,9kg. ändå tappade dom lika många. Anton Mellberg på bilden med den största.

 

10:e maj

Äntligen ser de ut som att gäddorna har vaknat i sjön. Anton Frej var ute med en kompis igår efterm. några timmar, fick ett hyggligt fiske med 4,0  5,5  4,8 och 6,7 kg pluss lite småttingar. De tar sej !

7:e maj

Johan meddelar att han såg endel gäddlek ute på sjön i söndags. 6 st gäddor i båten, gäddan på bilden vägde 6,08 och 4 st runt runt kilot 1 st på 1,7 kg. Samtliga återfördes oskadda.

 

28:april

Fortfarande dåligt fiske i sjön. Martin och ett par kompisar från Tidaholm var ute och provade idag men hade ett dåligt fiske. Bara två st. i båten. Ja tror att de måste bli lite värme för att dom ska vakna.

19:april

Jättetrögt fiske för tillfället, trots hyggligt vatten.

 

14:april

Trots ett bedrövligt väder och ganska grumligt vatten så var Andreas Gustavsson ute och testade. Fem st. uppe i båten och tre tappade med en topp på 6,2kg 96 cm. De vete tusan hur han bär sej åt den gubben ??

9:e april

Dålig fiskestart i sjön, de blåser för mycke så vattnet blir jättegrumligt. Inget siktdjup alls, trots de har det varit ganska många tappra ute och försökt. Ganska lönlöst när vi får sånt vatten så inga rapporter. Själv var ja ute igår eftermidda, fick två st små rumpar när ja kom ut sedan var de död sjö. Vi får hoppas att de slutar blåsa.

 

 

 

31:e oktober

Tar upp båtarna idag, så TACK FÖR I ÅR!
 

31:e oktober

Andreas Gustavsson gjorde ett sista ryck i helgen fick ett riktigt bra fiske med några fina gäddor  6,5 kg 97 cm,

29:e oktober fina gäddor första bilden en 9,2 kg 115 cm lång gädda och andra bilden en på 8,1 kg och 110 cm lång. Den största gäddan som är tagen i sjön i år som är rapporterad till mig. Blåsigt och kallt som tusan på lördagen. Lite sämre fiske på söndagen... 3 stycken uppe och 2 tappade den största på 85 cm. Ett par båtar till ute på söndagen men jag har inte fått några rapporter därifrån.

 

16: oktober

Andreas Gustavsson och Mattias var ute ett par timmar igår eftermidda trots blåsten. Hadde 4 st gäddor i båten med två st 5 kg som topp. Rapporterade hyggligt vatten uppe i norr. Jag har aldrig sett så lågt vattenstånd i sjön, har ju ändå fiskat i 60 år där ute.

25:Sept

Raporter från fredag lördag. Robin Wiklund Johan Karlsson Gustav Gärliden och Lars Dolmen testade sjön hårt i två dagar med två båtar. Skapligt fiske med 43 gäddor uppe tyvärr inga stora, 4 kg som störst.Men de hadde varit bra drag på dom, pigga och stridbara. Även Andreas Gustavsson hadde haft ett bra fiske fredag lördag, 16 gäddor och 15 borrar. Störst gädda, 5,5 kg 95 cm den största borren 1,3 kg och 46 cm.Lite tråkigt att dom stora lyser med sin frånvaro.

19:Sept

Ett par rapporter med sämre gäddfiske. Niclas som var ute igår hadde de trögt. Likadant för Kim som var ute idag, men han lurade upp en borre på 1,3 kg med en längd på 47 cm. Har bild men kan tyvärr inte få in den nu. Syrran åkt på sem.

17:Sept

Andreas G. rapportera 9 st gäddor och en borre, störst gädda 4,1 kg och borren 8 hg.

 ! OBS !

Du som snor fiskepengarna ur postlådan, läser du detta kan ja meddela att du glömde tre kronor igår.Kommer ja bara på dej, så ska ja djävlarimej se till att du får uppsöka akuten. De är inget hot utan ett löfte. Grannarna uppe i korset är informerade och ska larma mej om dom ser nåt lurt.

15:Sept

Trots värmen så är de skapligt fiske. Markus och några kompisar var ute igår kväll, 7 st uppe och ett 15 tal tapp. En dryg 5 kg tappades vid båtkanten, även 2 st borrar uppe en på över kg. Robin W. och Jerker Broo ute ikväll 9 st i båt och några tappade en topp på 3 kg.Även 3 st kanonfina borrar var uppe och vände.

13: Sept

Andreas Gustavsson var ute i söndags i blåsten. Inget bra, men ändå en fin borre på 1,1 kg. Niclas Källvik ute igår och fick ett bra fiske med 10 st i båt och en topp på 7,3 kg. Fick även ett gäng borrar. Batteri torsk i telefon så inget kort ( surt ) De ser ut som semester perioden är slut för gäddorna nu, bara vi slipper hård blåst.

 

10:e Sept

Simon och Carl rapporterade 8 st i båt men många tapp,svåra att kroka. Inga större där heller.

9:e Sept

Rapport från Robin Wiklund och Peter Westman som var ute sen eftermiddag kväll igår. Fick ett hyggligt fiske med 12 st i båten och många tappade, tyvärr inga större. Tydligen är de kvälls fiske som gäller, dagtid är de nästan död sjö.Otroligt grunt där ute, har nog aldrig sett sjön så låg. 

28:e Aug

Andreas Gustavsson har varit ute både igår och idag. Hade ett bra fiske uppe i norr mellan 18-21,00 10 st i båten med en topp på 4 kg. Var ute idag med Mattias mellan 15-18,00. Två gäddor och en borre uppe Mattias fick en fin Asp runt 3 kg. Skapligt vatten uppe i norr igår men grumlat sej där också idag.

25:e Aug

Äntligen en fin fiske rapport från sjön. Robin Wiklund och Johan Karlsson var ute eftermiddag kväll, fick ett kanonfiske.17 st i båten och minst lika många tappade. 6,2 kg som störst

22:e Aug

 

Fick några rapporter från lördagens fiske. Kristoffer Ekman hade ett skapligt fiske sen eftermidda med 7 st i båten men uppskattade att han haft ett femtontal hugg. Ett par stycken över två kg. Fiskade uteslutande med poppers. Sämre gick de för Hannes med tre kompisar, bara 4 st uppe. De borde bli bättre fiske nu framåt hösten.

29 juli

Rapport från Andreas Gustavsson som var ute igår, han lurade upp 3 gäddor och 13 borrar.

23 juli

Har fått några rapporter från sjön. De är trögfiskat i värmen och knappast nåt vatten. Jan Erik Ullström lurade upp ett femtontal borrar uppe i norr på vibrax, röd klocka. Inte en enda gädda!! Andreas Gustavsson hadde en borre och fyra gäddor med en topp på tre kg i båten. Ni som hyr båt måste boka annars funkar inte detta.

3:e juli

Peter som var ute och fiskade i sjön för första gången fick en fin gädda på 6,5 kg men det var dåligt fiske för han hade bara en till i båten.

 

7:juni

Riktigt dåligt fiske i helgen.De har ju varit stekhett länge nu och är väldigt lågt vattenstånd i sjön.

1:juni

Niklas Wahlström var ute i solgasset och provade mellan 12-16 . 25 gr varmt,ja trodde inte de skulle vara möjligt att få gädda då. Men han lyckades kroka ett par med en topp på 4 kg. Tappade ett tiotal hugg, skyllde på att han inte var skärpt i värmen.

 

Tappade bort datum

Hannes, Niclas och Jonas var ute en sväng och testade sjön, fick ju ett hyggligt fiske med ett 15 tal uppe. Niclas toppade med en fin på 5,8 kg.

 

 

22:maj

Andreas Gustavsson rapportera 6 st uppe med en topp på 4 kg.

 

20:maj

Adam Hell med kompis satt ute i regnet idag, fick ju ett hyggligt fiske med 7 st i båten. En 5kg och en på 9 kg . Störst i år

 

 

15:maj

Ganska uselt väder men gäddorna trivs tydligen. Andreas Lindblad var ute och hade ett skapligt fiske med 15 st uppe, två stycken över 5 kg med 5,8 som topp. Hade även två strax under.

 

14:maj

Efter en lång period med högsommar värme, har de slagit om och var bara tre grader med regn i morse.Andreas Gustavsson var ute en sväng, rapporterade 7 st i båten och sex sju tappade. Idag kom han upp i 3,5 kg som störst.

 

13:maj

Andreas Lindblad, Oliver och Adam var ute några timmar i efm. igen. De vete tusan hur dom bär sej åt men nu landade dom 14 st i båten med en topp på 8,4 kg och 102 cm. Idag var de Andreas som drog den största.

8:maj

Andreas G provade morgonfiske igen. Ingen höjdare, men fick en fin gädda på 6,1 kg och tappade några stycken. Det är nog trögfiskat överlag, dåligt med rapporter. Det har ju varit högsommar varmt i många dar så gäddkrakarna får väl värmeslag.

7:maj

Hade besök av sex stycken killar från fiskeklubben Tärnan Tidaholm idag. Men dom fick ett ganska dåligt fiske, totalt 11 st i båtarna de flesta fångade på jigg.

 

6:maj

Andreas G provade några timmar på morgonen, 5 st gäddor och en 3 kg Asp. Den första jag har hört i år. Niclas rapporterade 7 st. Ingen av dom fick nåt att skryta med.

 

5:maj

Äntligen en rolig rapport från sjön i Andreas Lindblads båt. Tre gubbar i båten som fick ett skapligt fiske. 22 st landade med en topp på 7,4 kg som Oliver Schultz drog.( Dom fiska nog med nät. Ha ha.)

Sämre gick de för Adam som inte hade någon bra dag .  Bara en liten uppe, men tappade några rejäla hugg. Ungefär så brukar de se ut för mej me. Inget från dom andra båtarna.

 

4:maj

Marcus A. och Henrik E. var ute och testade sjön för första gången, men de gick inte så bra. Gick helt bom tyvärr.

 

1:maj

Två båtar ute. Skitfiske! Fick rapport från Erikas och Olle från Mst. Som varit ute hela dan, men bara 5 st landade och några tappade.Men solbrända blev dom.

 

30:april

Tre båtar ute men dåligt fiske. Jesper hade bara 4 st, var ute mellan 9 - 15 . Inget från dom andra båtarna, så de var nog lika illa där. Ganska hård vind, inte bra.

 

29:april

Niklas Wahlström och Ida Mittonen från Mst. var ute en sväng igen, och hade ett skapligt fiske. Körde eftermidda och kväll fram till efter tio, de blev ett bra fiske när de börja skymma. 9 st i båten, med en topp på 6 kg som Ida tog. Tyvärr vågade hon inte hålla den för att ta kortet, så de fick Niklas göra. Roligt att få med en tjej. Nästa gång Ida får du tuffa till dej! (kort kommer)

 

29:april

Datoreländet har haft maginfluensa (eller nått) men är på bättringsvägen igen, efter hjälp från en duktig kompis i stan. Har några rapporter att redovisa. Lörd. den 24 rapportera Niclas att de var ett hyggligt fiske, dom hade 15 st uppe, smått . Nicklas och Ida från Mst. var ute en sväng på söndagen,lurade upp 5 st men fortfarande bara smått. Inga mer rapporter från förra helgen. Adam var ute igår, men dom fick ett trögt fiske, sjön börja grumla sej redan i blåsten. Men dom hitta ett litet gäng utanför båtplatsen på eftm. så de blev 6 st med en skaplig på 97cm.

 

17:april

Ingen av mina båtar ute, men träffade Andreas som har egen båt vid båtplatsn. Dom hade haft ett hyggligt fiske med 10 st i båten, med en topp på drygt 7 kg.

 

16:april

Skapligt fiske idag. Hyggligt vatten i norr, grumligt söder ut. Fick rapport från alla tre båtarna idag. Skoj när dom som är ute sms ar fångsterna till mej, så de går att följa hur fisket är. Andreas fiska själv och hade 5 st uppe med en topp på 3,5 kg. Niclas med kompis hade samma antal med en 4 kg som störst. Jesper från Tidaholm med fiskekompis var värst med 10 st i båten, men fortfarande inga riktigt stora. Själv var ja ute i en lånebåt men fiska sämst, bara 2 st i båt med några tappade.

 

 

7:april

Efter mycke regnande är de meningslöst att försöka fiska i sjön till helgen. Vattnet har stigit våldsamt, 60-70 cm på ett dygn och är en lervälling. Fick några rapporter i helgen som gick. Kim var ute ett par gånger men hade bara 2-3 stycken var gång. Niclas var ute på söndagen och hade 8 st i båten, men ingen av dom fick någon att skryta med. Tror de tar minst en vecka innan vattnet klarnar tyvärr.

 

 

31:a mars

 

Premiärtur på sjön i eftermiddag mellan kl 13.00 - 17.00. Regn och hagelskurar men vadå? Hade sex gäddor i båten, 5 st cykelpumpar och en halvvuxen på 8,1 kg det är vikten att slå i år. Väl mött :-)

 


2016

Tack för i år och väl mött till våren

 

28:oktober

Rapport från Robban som var ute idag, jätte dåligt fiske . Bara en liten gäddaå 8,1 och en kg abborre med storhetsvansinne som högg på en 23 cm gäddjigg ?? Mycke lågt vattenstånd och även grumligt, så de är nog dax att slå igen butiken för i år.

16:oktober

Äntligen klart vatten i sjön. ( de lilla som är ) väldigt lågt. Robban var ute en sväng igår, ingen höjdare 3 st i båten med en 5 kg som störst men tappade många.

 

1:oktober

Markus Holmefelt , Jocke , Robin och Anders var ute och testade idag på morgonen fram till halv två . Hyggligt vatten och skapligt fiske. 9 st i Markus båt och 6 st i Robins pluss några tappade, men fortfarande inga stora. Idag 2 okt har sjön blåst sönder igen, enda stället att fiska på nu är uppe i norr.

 

18:september

Ingen sjö längre, bara en lerpöl för tillfället

13:e september

Åkte ut en sväng på förmiddan och provade, två stycken första halvtimmen sen blev de död sjö för mej. Tre stycken små totalt. Åkte och pratade med Andreas Gustavsson vid tolvtiden, då hadde den rackarn haft sex stycken i båten. ( Då åkte ja hem, ska inte vara ute när proffsen fiskar.) Han rapporterade sju stycken och fyra tappade, 2,5 kg som störst. Rickard från L G skulle ut men ingen rapport . Hyggligt vatten upp mot norr, annars skit.

5:e september

Robin Wiklund och Peter Westman var ute en sväng i eftermidda med barna. Hyggligt fiske med tre stycken i båten men tappade ett tiotal, bland annat en som han sa var riktigt stor. ( surt ) .Men nästa generation visade hur de ska gå till, dottern Gabriella Wiklund landade en fin gädda på 1,5 - 2 kilos. Fint jobbat Gabriella !!

 

3:e september

 

31:e augusti

Fick rapport från Andreas Gustavsson som var ute ett par timmar igår morse. Hadde några gäddor i båten, men fick en borre på 1,1 kg. Lite häftigt med stora borrar, som verkar öka i sjön. Gäddfisket har ju varit ganska så uselt hittills i år, vi får hoppas på ett bra höstfiske.

 

14:e augusti

Kim Boström var ute en sväng igår, hade väl ett skapligt fiske i sjön. Fiskade med en buzzer ytgående spinnare bland näckrosbladen 7-8 st gäddor i båten men ett 20-tal tappade men ingen storlek på dom. Han åkte sen upp i Tidanån för att fiska abborre vilket kan vara ett bra fiske nedströms mot sjön. Fiskade med en Abu-popper 7 cm, 0,10 lina Fireline och ett 15-20 g spö. Får ett jättehugg och lyckas landa en gädda på 11,5 kg 112 cm lång. OTROLIGT  på så klena grejer, men med tur och skicklighet gick det efter lång kamp. Då hade krokarna raknat! ( Den har säkert gått och ätit sig stor och fet nere i Östen)  Tala om bonusfisk!!!  Grattis säger jag till Kim :-)

 

14:e augusti

I slutet på juli så fick jag dessa fina bilder från Max Andersson med fångst, ett par fina borrar från sjön.

 

 

11 augusti

Äntligen vaknade sjön till liv !! Robin Wiklund var ute och fick ett kanonfiske ikväll. Hadde ett tiotal i båten och tappade minst lika många. Rapportera massor av aktevitet i sjön.  Den största vägde 3,5 kg . ( Så ska de se ut )

15 juli

Äntligen en gädda med lite storlek rapporterad. Andreas Gustavsson var ute i efm. och lurade upp en fining på 8,2 kg , hadde tre till i båten men tappa lika många. Per i Öja ock grabben var åxå ute några timmar, fiskade med små spinnare.Hadde två gäddor och tretton borrar i båten inga större men ändå.Ganska dåliga fångster rapporterade för övrigt.

 

 

13 juli

Nu har de rapporterats många fina borrar i helgen omk. och över kg. Bäst gick de för Robin och hans fru med 6 st gäddor , frun drog till med en borre på 1,2 kg, de är nåt för oss gubbar att bita i . Jädrans skoj att få med den första tjejen här. Niklas källvik ute ikväll med kompis och testar , fick rapport nu med 5 st smågäddor och 2 småborrar på 3 hg hadde tappat ganska många.

 

 

 

 

2 juli

En glädjande rapport från sjön. Robin Wiklund och Johan Karlsson var ute en sväng igår kväll och hadde 7 st i båten, men tappa lika många. Den största lite över 3 kg. Än finns hopp!!

29 juni

Dåligt fiske i helgen inga vidare fångster, en eller två gäddor i båtarna och några fina borrar de va allt.

 

24: juni

Äntligen ser de ut som att gäddorna vaknat i sjön igen. Jonny  var ute och testade i eftermiddag , lyckades lura upp 5 st och tappade lika många. Men ingen storlek att skryta me.

 

15:juni

Lite rapporter i helgen . Dåligt fiske överlag , Joe var ute på torsdagen men de var blåsigt och besvärligt som vanligt , en 2 kg gädda och en borre . Var ute en sväng själv på fredag efm. i fint väder, men bara en 3 kg och ett tapp. Niklas Källvik hadde 2 st i båten och 8 - 9 borrar. Kim som kom ut sent lyckades inte lura nåt. Fint väder i dag men grumligt vatten efer den hårda blåsten i går. Robin Wiklund åker ut i dag så nu ska ja få mycke att skriva om ikväll !?   

 

9 : juni

Äntligen ser de ut som att vattnet får en möjlighet att klarna i sjön . Detta är nog den sämsta fiskevår jag kan minnas . Bara regn och blåst hela våren

 

14:maj

Inget bra fiske än, grumligt vatten på vår sida efter allt regn och blåst. Oskar svensson var ute med 2 båtar ,rapportera 7 st i båt och 5 tapp. Trögt till att börja med men något bättre på efm. när vinden mojnade lite. Nicklas Källvik åkte ut på efm. Inget bra fiske han heller,bara 2 st i båt. Ingen vidare storlek på dom som varit uppe.

 

2:e maj

Trögfiske än  men Andreas Gustavsson lämna rapport igår med 7 st landade och en topp på 5 kg. Oväder inatt med en massa regn o hagel som kommer förstöra vattnet och fisket. Var ute 3 timmar i efm. och hadde ett hyggligt fiske med 4 st i båten men tappa 5 . Tyvärr är de nog färdigfiskat ett tag för grummelvattnet kom redan nu .

21:e april

Åkte ut en sväng i efm. men ingen höjdare, 4 st  men ingen över 2,5 kg. Jonny var ute och provade, hadde haft 9 st uppe med en topp på 4 kg . Man kunde både se och höra att leken fortfarande pågår.

20:e april

Har varit dåligt fiske hitills men fick i alla fall en rapport från Robban ikväll som haft 8 st i båt, 3 st över 5 kg med en topp på 8,05 kg .De är fortfarande trögt. De som är positivt är att vattnet klarnar nu.

13:e april

Andreas Lindblad skickade över lite härliga bilder på gädda fångad i sjön, första bilden är en Madame på 10,08 kg 110 cm lång. Andra bilden är ett litet kräk på 6,4 kg och 106 cm hehe!

 

13:e april

Trots en kanonfin lördag så var det dåligt fiske. En rapport fick jag från Jakob Magnusson som bara lyckats att landa två stycken gäddor på 2-3 kg. Ingen rapport av de andra två båtarna. Söndagen blåste tyvärr bort.

9:april

Niklas Källvik med kompis har varit ute ett par dar, rapportera 7 st igår med en 4 kg som max. Dagens fiske vill dom nog helst glömma, blåser för hårt så de blev totalbom, inte nått på 7 timmar. Vattnet blir ju som en gröt, inget siktdjup alls. Något bättre långt norrut där Tidanån kommer in. 

5: april

En del tappra fiskare har testat sjön i helgen. Skitigt vatten och en elak nordanvind, men ja har fått några rapporter. Ganska dåligt fiske överlag, dom flesta har nog haft fisk i båten men inga mängder eller stora. Är ganska övertygad om att leken är igång. Andreas Gustavsson rapportera från sin båt, 8 st med som störst en 3,5a de va ju inte så dåligt ändå.

28: mars

Första rapporten från sjön i år. Alla tre båtarna ute i fint väder, men lite grumligt vatten. Markus Carlsson hadde haft 7 st i båten men ingen över 3 kg. Markus Holmefeldt rapportera 9 st med en topp på mellan 5 - 6 kg .Andreas Gustavsson hadde haft det trögare med bara en liten i båten, men han laddar om för att rätta till de nästa helg .

10:e mars 2015

Hej alla fiskesugna ! Släpper båtar och kort den 23 mars. Har förstått att de rycker i många av er, men fåglar och skådare måste få ha sin tid. Nu får vi hoppas på ett gott fiske. Ja ser fram emot att få fina bilder på några 10 kg i år.

 

10:e november

Tror inte det går att fiska mera iår nu, vattnet är en gröt så jag har tagit upp båtarna. Men är nån sugen så lägger ja i en igen. Den står färdig på en kärra på logen.

Annars TACK för i år och väl mött till våren.

Inge i Öja!

 

 

1:november

Jakob Magnusson från Lidköping och ja var ute en sväng, men de va ingen höjdare. Bra vatten i mitten och norrut, men va hjälpte de. Jakob fick ändå ta ett par stycken, medans ja avstod. (Han va ju gäst) Inte ett hugg på 6 timmar!!

Andreas hade en av båtarna, men de va lika illa där när vi hadde kontakt.

 

25:oktober

Två båtar ute, trots att sjön är en lerpöl nu. En ute hela dan, men de blev bara en liten rump i båten.

Den andra skulle testa på eftermiddan, men när han kom ut, upptäckte han att spöt inte var med. Så de va bara att åka hem igen. Inget namn, (men de va ju lite roligt för oss.)

 

18:oktober

Provade sjön på förmiddan idag, de var ingen höjdare. Visst va de grumligt vatten, men ändå inte helt svart så fisket borde varit hyggligt. De va kass. Bara en gädda på fem timmar, enda hugget ja hadde.

Broddetorparn och Tarzan testade eftermiddan. Samma skitfiske, hadde haft ett par smårumpar i båten efter mycke dängande .

Från Markus Carlsson som åkte bort till Flistaviken och startade fick ja en fin bild på en 7,2 kg som han lyckades lura. Men för övrigt va de lika dåligt för dom, bara några småttingar .

Från Anders båt hörde ja inget, så ja antar att resultatet var lika dåligt där.

Andreas Lindblad skicka mej en bild på en 9,3 kg från egen båt. Den största ja hört i år.

Tyvärr så har min syster fått för sej att åka på semester när hon behövs ! (Klarar inte att sätta in korten själv, men dom kommer)

Nu är jag hemma :-)

 

11:oktober

Har varit rusning till sjön idag, lånade in 2 båtar men de räckte inte ändå .

Helsing från Tidaholm med kompisar testade sjön igen . Dom hadde haft ett bra fiske på förmiddan med 10- 12 st i båtarna med 2 st på 5,5 kg , och en riktigt fin borre på 1,2 kg . Eftermiddan bjöd på ett sämre fiske med bara några få i båtarna. Här kommer foto på 1,2 kg abborren.

 

Markus Holmefeldt och Peter Nilsson hadde en av lånebåtarna och rapportera ett hyggligt fiske ,med 9 st uppe och några  tappade . Gädda upp till 3 kg och en fin borre på 0,7 kg

Nästa lånebåt hadde Markus Carlsson Andre Nordblom och Erik Hjärpe . Dom lyckades lura upp 6 st med toppvikt på 4,5 kg.

 

 

Stora gummibeten gällde för dom .Bilder kommer på störst och minst. (Vilken monstergädda !! ) Vem som lyckades kroka den besten fick jag inte reda på ?

5:oktober

Rapport från Markus. Fick gädda så fort dom kom ut och trodde på ett bra fiske, men sen var de som vanligt, Trögt. En halvtimma sa han att dom högg vilt, sedan var de som vanligt.Bara att leta. Dom var ganska nöjda med fisket ändå hyggligt med fisk i båten, med en topp på 5 kg.

 

4:oktober

Testade en sväng på förmiddan 9 - 13 00 . Inget bra fiske , 3 st småttingar under kg.  Likadant för 2 grabbar i båt nr 3 på förmiddan bara 2 st i båten med en topp på 2,5 kg . Hadde hoppats att Niclas och Gustav skulle ha bättre lycka på eftermiddan, men inte då. Dom rapportera lika dant, jättedåligt.Dom höll ut tills de blev mörkt, men de hjälpte inte bara 4 st småttingar.

Vädret tyckte ja såg bra ut idag,svag vind från syd, lite disigt och mulet och jättefint vatten. Men vad hjälpte de. Gäddorna tyckte de var värdelöst. Vi har tydligen inte samma värderingar

1: oktober

Anders Jonsson ock Robbin Friberg testade på förmiddan idag, dåligt igen. Bara en gädda på ett par kg. Frost i natt tät dimma och bleke på morron i dag också.

 

30:september

Andreas och Niko var ute idag. Inget bra fiskeväder, total bleke hela dan. 3 gäddor landade, omk 2 kg styck men 2 st borrar på över kg de är ju inte fy skam.

 

28:september

Jag måste sluta att avråda folk åka ut för skitigt vatten ! Jonny och Mattias och Erikas med kompisar åkte ut och provade ändå . Fick ett sms från Jonny att de högg som tusan, så jag åkte ut på efm. i 4 timmar . Åkte över till andra sidan, för vattnet gick nästan att gå på vid båtplatsen. Rena vårfisket ! 5- 6 kast 3 st i båten, 4 st i båten och tappa 2 på samma fläck . Totalt 7 st och tappa 5 , däribland en på omk. 7 kg som ja försökte greppa runt nacken tre gånger men inte kunde lyfta in , hela bustern var inne i käften så ja våga inte ta i gälen .(Borde nog investera i en håv )        Jonny rapportera 10 st landade och 6-7 tapp .De som var lite underligt var att nästan alla högg invid båten. Mina högg långt ut men våldsamt, flera stycken for upp ur vattnet när dom högg .Erikas med kompisar från Mariestad var också ute och provade, men de gick sämre för dom. hadde haft några stycken uppe när ja tala med dom. Ingen av oss fick upp några stora . Vattnet är 10 - 11 grader varmt nu och förhoppningsvis klarnar vattnet nu på några dar .Skoj att se att dom börjar komma igång .

 

 

21:september

Fyra vänner som träffas en gång om året för en fiskehelg har kampat nere vid båtplatsen, fredag till söndag i en husbil. I år var de Sjön Östens tur att testas. Robin Wiklund, Gustav Gärliden, Lars Darlin och Johan Karlsson. En jättefin helg vad gäller väder och vatten kvallitet. Problemet var väl dimman på mornarna. En rolig episod på fredag morgon. Dom åkte över till andra sidan sjön i dimman, 8- 900 meter i en kvart 20 minuter, och hitta en båtplats till ?? ( Dom var tillbaka där dom startade !! ) Fredagen gav väl ett hyggligt fiske med ett 20 tal gäddor i båtarna plus några borrar. Inga stora, en topp på 3,1 kg . Många tappade. Lördagen började med ett bra morgon fiske med 15 st i en båt och 6 i den andra fram till lunch. Lika många på eftermiddan ungefär. Lördag morron var de sämre, bara ett par stycken i båtarna. Omkring 50 st i båtarna i helgen. Men dom sa att hadde dom krokat alla som följde efter och naffsade så hadde dom nog haft 150 i båtarna. Ingen över 3,5 kg, undrar vad dom stora gör ? Vädret slår om nu, ett lågtryck kommer ner från norr. Riktigt skoj med ett seriöst test över en hel helg.

 

17:e september

Har idag fått investera i en ny dator, (dyrtid) därför har det varit lite uppehåll på uppdateringar på sistonde. Men det har inte varit speciellt bra fiske det sista att rapportera om heller.

Markus och kompis var ute i lördags och testade, med det var fortfarande väldigt trögt. De rapporterade vid middagstid 3-4 st små i båten.

Jan och Olof Hill var ute på söndagen men det var lika trögt, 2 st kg gäddor och en skaplig borre. Men nöjda gubbar ändå. En jättefin dag på sjön att kryssa runt bland vassarna uppe i norr. Vattnet är jättevarmt än och skapligt klart.

 

6:e sept.

Var ute en sväng i eftm ett par timmar fortfarande ganska dåligt hadde 2 st i båten runt ett kg och tappade några stycken, de verkar som dom vaknat till nu för de var mycke plaskande i sjön.

 

31:e augusti

Odugligt fiske för tillfället, 3 båtar ute i eftm, ja fick inget 3 an med 3 gubbar hadde bara en liten rump Markus med kompis hadde i alla fall haft 5 st småttingar i båten. Där va de groda som gällde. Hyggligt vatten men de hjälper inte. Mitt hemliga gäddvapen gick inte så bra, vägde nog ett kilo när de blev vått. ( förstår inte de ?? )

31:e augusti

Mitt hemliga vapen för storgäddan! Nu finns det ingen dammvippa i huset längre :-)

30:e augusti

Hej!

Var ute och fiskade en sväng igår. Inte ett napp på fyra timmar.

Tror att det beror på att det är så mycket smuts i vattnet, siktdjupet var på 5-7 cm.

Med vänlig hälsning, Robin
 

29:e augusti

På något märkligt vis har det varit nästan "död" sjö ett tag? Vet inte varför . . . . förhoppningsvis vaknar de till nu framåt höstkanten.

11 augusti

Nu ser de ut som att gäddorna har vaknat till, 12 - 15 st i båtarna som varit ute i helgen.

8:e augusti

Var ute en sväng igår och fiskade, vädret var underbart. 14 gäddor i båten med topp på 3 kilo, alla släpptes självklart tillbaks.
Med vänlig hälsning, Robin Wiklund
 

7:e augusti

En vacker afton vid sjön!

2:a augusti

Sitter och kör traktorn  i godan ro när det plötsligt står en fiskare ivägen bland träden i kanten vid Tidanåns mynning!? Med det var ju bara Jonny (Fiskare) Andersson som hade förirrat sig in i åmynningen.
 
 

 

29:e juli

Robin Wiklund var ute med sin dotter Felicia på en kvällstur och det blev en hyfsad fångst med ett tiotal gäddor i båten med en topp på 5,5 kg, alla släpptes tillbaks såklart
 

28:juli

Ganska skralt med gäddfisket i värmen men Niclas Källvik och en kompis var ute och testade igår , hyggligt fiske efter lite åska och regn. rapportera 10 st gäddor i båten och några fina borrar. Är även ute ikväll men sämre nu , bara ett par var kl 9 .Vattnet är inte mycke mer än knädjupt och jättevarmt, så de vill nog till ett par rejäla regnskurar för att väcka dom.

13:juli

Trots dåligt väder var några båtar ute idag. Markus Karlsson rapportera ganska dåligt fiske men fick en borre på 750 g. Jonnys båt hadde 6 st i båten med en topp på 5 kg 92 cm , där var de spinnerbait som gällde idag. Båda båtarna var bara ute några timmar.

6:juli

De har nog varit dåligt fiske i helgen, båtarna har varit ute men dåligt med rapporter. Två tre stycken i några båtar men inga stora.

29:juni

Han är för jäkli den pojken. Albin och jonny är ute igen, och ta mej tusan så tar han en madam på 8,5 kg 109 cm. På en mörtfärjad jerk igen. Pojkrackarn knäcker Jonny för han har inget flyt.

29:juni

Albin var med Jonny ute igår kväll och drog en skitfin Asp, nu fick han känna på styrka i spöt, dom är ju urstarka. ( en jädrans grabb till att fiska ) . Den högg på en 15 cm jerk i mörtfärg. Annars dåligt fiske igen bara några gäddor i båten.Jonny har planer på att sätta fast grabben med sele i båten, så han inte åker i sjön när de hugger hårt.

 

27: juni

Jonny o jag på kvällsfisketur dåligt fiske bara några smårumpar.
 

 
 

23:juni

Jonny var ute med ett par kompisar igårkväll och rapportera 4 st landade , ingen att skriva om men hadde ett 20 tal tappade

22:juni

Erik Johansson med en kompis var ute igår och testade han rapportera många hugg från både gädda och borre , inga stora men en topp i båten på 3 kg.

13:juni

Jonny kämpar vidare med jakten på den riktigt stora han närmar sej så sakteliga, var ute ikväll igen och lurade en fin på 8,2 kg . Dom är blyga ute på öppna vattnet och står under näckrosbladen där dom inte är lätta att komma åt, den här damen lura han kl 22,30 och hade några till mindre i båten.

9:juni

Dåligt fiske i sjön men Jonny var ute i gårkväll och drog några stycken med en topp på 6 kg 91 cm . ( Han fick nog den i våras men skicka kortet nu) . Var ute själv ikväll men de var kass, en rump i båten och tappa 2, attans varmt idag får ja väl skylla på.

 

 

23:maj

 

Erikas från Mst . var ute den 19 april och krokade en riktig monsterborre på 1530 gr rapportera att dom kom igång sent på kvällen vid 8 - 9 tiden och högg på stora abborrtecknade woblers. De är den största jag vet i sjön , bara att gratulera ! Han är ute i kväll oxå för att slå de, kan nog gå nu när de är en värmebölja.

21:maj 

Testade sjön i efm. de va inget bra, fortfarande ganska grumligt vatten och dåligt fiske bara ett hugg på 4 timmar de blev en i båten 2,5 kg . vattenståndet är omk. 30 cm över dämmgränsen vattnet kommer att klarna på några dar nu

 

18: maj 

Rapporter från lördan . Dåligt över lag Broddetörparn och Tarsan va ute för första gången i år men med fortfarande skitit vatten så hadde dom bara några rumpar i båten.

Adam var åxå ute i skiten men lika dåligt där den största på 3 kg .Fint väder och svag vind men va hjälper de i grummelvattnet.
 

17:maj

Det kan vara gott med en liten rackare ibland, så här på Norges nationaldag :-)
 

 

14:e maj 

Grumligt vatten i sjön igen efter allt regn de har höjt sej 30-40 cm, men borde klarna framåt helgen.

10:e maj

Team Markus Karlsson var ute och testade sjön idag trots skitigt vatten , sjön har stigit 30 cm på ett dygn .Rapportera 5 st i båten med topp på 3 kg dom hadde tappat många , de var stora gummibeten som gällde i skarpa färger som Dexter shad ,signalrosa och orange. Dom fick iallafall en fin dag på sjön, soligt och svag vind. Och gäddorna går kvar för att äta sej feta .

 

2:a Maj

Jan-Erik Ullström var ute med ett gäng idag,  den största på 2,9 kg . Men Elias krokade en riktigt fin borre på en vibrax 4 silverklocka. Martin Pantzar skulle varit med men hamnade på sjukan han blev inlagd och opererad efter att ett finger fått stiftat bekantskap med en gäddkäft gången före .Gäddkäften är farlig , sitter mycket snaskigt där svårt att stoppa blodet om man haft fingrarna där .Martin får stanna på sjukan till söndag måndag.

 

 

1:a Maj

Ganska dåligt fiske överlag idag nordanvind brukar inte vara bra 

Stefan Arvidsson med grabbarna Ludvig och Olle gick ju bom senast men idag var de lite bättre Olle tog 2 st och Ludvig 3 med en topp på 3,1 

Markus Carlssons båt gick tom tyvärr men rapportera ganska många hugg på efm. men lyckades inte kroka nån.

Markus och David hadde haft 6 st landade men tappa minst lika många , David hadde i alla fall en på 5 kg att skryta med. Dom var ute i tisdags också med 13 st i båten men inga stora , upp till 3 kg. Ja undrar var dom ricktigt stora håller till för dom finns?                                    

 

27:e april

Rapport i helgen

Ja var ute själv ett par timmar på lördan strålande sol och vindstilla, inte optimalt väder för fiske men 3 st i båten topp på 3,9 kg . Stefan Arvidsson var också ute med pojkarna  men dom gick helt bom
 
Söndag.  Alla 3 båtarna ute , 1 an hade en på 4,5 kg  ingen rapport från nr 2.  Jonny med grabben Albin Lindgren hadde 3 an. Heldag från 06 00 till 19 00 på sjön. Hade åkt söder ut idag, Flistaviken sedan ner mot Ösan åkte västra kanten tilbaka norrut , lite spridda gäddor överallt 17 st landade, Jonny en på 4,8 ok 89 cm, men de riktigt roliga var ju att grabben Albin fick en på mellan 6 o 7 kg 106 cm.Vågen paja när dom vägde. Togs vid Tidans utlopp i Odensåker. En trött men lycklig 13 åring på hemvägen.
 

 

24:e april

Markus och David tog en heldag på sjön idag rapportera ett kul fiske med ett 20 tal landade med en topp på ca 6 kg en riktigt lång rackare som de hade varit fart i.

 

 

20:e april

Inget bra fiske idag östavär och nordan brukar inte vara bra här.

Men äntligen kunde ja landa en firre på 6,2kg men de blev bara den och en rump på 4 timmar.
 
Niclas rapporterade 7st  i båten den största 4,5 kg .  Jonny kom ut riktigt sent idag och hade 5 st småttingar.
 

18:e april

Rapporter från sjön idag! 

Markus o David var ute en sväng, fick ett bra fiske med 17 st i båten. Med en topp på fem kilo, bra antal men saknar de stora. 

Niclas och Gustav kom ut lite sent och missade förmiddagsrycket men de var ganska nöjda ändå, med 8 st totalt  med toppar på 4,9 och 7,8 kg de rapporterade att de var pigga. De fick kämpa länge med den stora som bara rusade ifrån dom.  Skaplig dag på sjön. 

 

16:e april

Trodde på fiske idag men, för tidigt eller försent fullmåne eller skitigt vatten hård nordan igår eller dålig fiskare. De sist nämda vill ja inte gärna tro men totalt värdelöst fiske var det. På fem timmar hade jag två hugg tappa bägge, ingen i båten. Joe var ute med ett par kompisar men gav sej ganska tidigt, antar att de var samma där. Hade tydligen hört fel namn på Tidaholmarn lillasyster rätta Helsing skulle de vara inte Alsing.

12:e april

Vicket jädrans skitväder, sjön har blåst sönder totalt. Nu är det en lerpöl igen, det kommer att ta 3 till 4 dar innan det går att fiska igen.

 

11:e april

Nu har det kommit lite vatten till sjön, den har höjt sej 70 cm på två dygn. Tyvärr blir de grumligt då. Markus var ute och gjorde ett tappert försök ändå men det var så gott som lönlöst.

8:e april

Jonny den stollen åkte ut och testade idag , regn och hård blåst men fick ett hyggligt fiske. Rapportera att dom var riktigt pigga idag och högg stenhårt, 7 st i båten med en topp på 4,2 och 85 cm. Hade tappat ganska många.

 

7:e april

Ni som lämnade en båt i vattnet i höstas vid båtplatsen den har legat i dyn under vattnet rakt över utfarten till förtret för oss andra.Bernt L. och jag har bärgat den med hjälp av en lastare. 3 timmar att få dän eländet. Går att återfå mot avgift och beskrivning.

 

6:e april

Lite om helgens bravader i sjön som jag fått rapporter om.

Lördag. Joakim Karlkvist med grabben Albin var ute ock testade, 9 st i båten , Albin klådde den gamle med en fining på 3 kg skoj med det yngre gardet!

 

Olof Johansson hade haft 4 st i båten 3 st på fluga och en på spinn,  fortfarande trögt med de stora.

Kristoffer Anderberg lyckades i alla fall landa en på 6,5 kg,  bäst i helgen.

Sönd  Markus med broder landade 8 st . broder 7 st Markus 1 ??? Man behöver ha krok på draget ! Topp på 5 kg till bror.

Helsing från Tidaholm med kompisar i 2 båtar hade haft ett bra fiske med ca 30 landade en tappad som uppskattades till över metern störst i båten ca 4,5 kg . Nu börjar det likna nåt !  Men måste det vara en Tidaholmare som visar oss ?? Men OK  

3:e april

Trögt gäddfiske dom senaste dagarna 7-8 st per båt och dag .Fick den första rapporten igår om en flugfångad tagen av Andreas på 6,3 kg.

31:e mars

Markus och Jocke från Skövde var ute och testade sjön igen. Skapligt fiske idag. 15 st i båten med en topp på 8 kg en utlekt hongädda på 110 cm, vad jag vet störst i år. Kan tro att Jocke blev lite kaxig :-) 

Skoj att ni rapporterar hur det går!

 

 

29:e mars

Ganska dåligt fiske i helgen, har inte varit ute själv men fått lite sms. Joakim hade fått ett 10 tal på lördagen, nästan alla på eftermiddagen.Jonny var ute på söndagen och lyckades få upp 7 st efter mycket dängande. Han såg en stor "madam" men var inte karl nog att lura henne.Dom är tröga nu.

 

27:e mars

Var ute en sväng idag. Fick 14 st men svåra att hitta, 10 st på en liten fläck annars trögt. Största bara på 2,5 kg. Markus med kompis från Skövde tog en på 6 kg, då börjar de liknar något. Nu är det skapligt vatten i sjön.

 

23:e mars

Trots grumligt vatten, jädrans Jonny var ute och bevisade att jag hade "lite" fel med gäddhuggen. De hade haft 23 st i båten! 

Krympling ;-) på kroken, 5,65 kg 95 cm lång! 

 

21:e mars

Vattenkvalitén är katastrof! Sjön är en lerpöl idag. 

 

19:e mars  

Åkte ut på sjön kl 8.00 och det var bra fiske fram till kl 11.00. Jag fick 13 st gäddor men bara små hannar på omkring kilot, en på knappt 2,5 kilo. Mellan kl 11.00-15.00 död sjö inte ett hugg. Grumligt vatten här på östra sidan men skapligt på andra sidan sjön. Satiken vad det regna på morgonen. Tror inte att gäddorna har lekt ännu eftersom jag bara fic